3. Summer Basket – Reisebrev fra Sveits

Resi og Hans-Christian Ristad tok en tur innom Sveits denne helgen for å delta på en turnering i Swiss tour, 3. Summer Basket i Langenthal. Turneringen er en 1-dagers C-tier turnering, og altså en del av Swiss Tour 2015. Dessverre ble Resi forhindret fra å delta, mens Hans-Christian deltok i Open-klassen. Her er hans fortelling om banen og turneringen.

BANEN OSV:
Banen var stort sett åpen, men hadde mye OB-press. Verst av alle hullene på den fronten, var vel det 114m lange hull 11 (video). Hullet var bare ca 7-8 meter bredt, og helt rett frem. På høyre side var det en rekke av trær som gjorde hyzer helt umulig. Hull 18 (video) var også litt interessant. Det var ikke så mye OB-press, som det var Mando. Hele 4 mandoer i løpet av de 122m, og par 5. Det var en slags 5 m bred fairway som man først måtte litt opp til høyre for å komme seg på, og så helst holde seg på frem til kurven. Alt i alt, var banen ganske grei, men med mye OB, og kanskje litt mye “tilfeldig” OB. Var også et par hull med noen merkelige driver, blant annet hull 16 der man rett i beste drive-linjen, har 3 tykke flaggstenger med kanskje 3-4m mellom dem. Går man ikke forbi dem, er man OB og må til en drop som er ganske håpløs å komme seg til kurven fra.

MITT SPILL:
Jeg kom til banen dagen før i 18-tiden, men med 37 grader stekende sol ute, ble det ikke aktuelt å gå løypen på forhånd. Selv om det ikke ble noen mulighet for å forberede seg på løypen, så må nok vinden (ca 8-10ms) ta noe av skylden for at banen ble litt ekstra utfordrende for meg i dag. Det var en ganske varierende vind, og tidvis vanskelig å forholde seg til fordi den kom og gikk i alle retninger mellom noen av byggene. Første runde gikk jeg på par (60) etter at par hull der jeg bommet unødvendig mye. Gikk sammen med 999-ratede Tony Ferro og kom inn bare 3 kast dårligere enn ham. Føler nok likevel at dette var fordi han gikk litt dårlig, og jeg gikk bare ok. Andre runde var det enda litt mer vind, og når man bommer putter fra 3m blir det litt ekstra kast. Endte 2 over par på runden, på en bane der jeg mener at jeg burde kunne gå 4-6 kast under par på en vindstille dag. Bare ok fornøyd, men nådde akkurat målet om topp 5 ved å havne på en delt 5. plass. Gikk også over rating på begge rundene (943 og 930). Etter runden med Tony Ferro og Jeremy Yager (begge amerikanere som er flyttet til Sveits) ble det forøvrig utveksling av “klubbgaver”. Så jeg har disk fra Yagers klubb, og mini med det sveitsiske flagget på fra Ferro, mens de begge nå har en klubbdisk fra Trondheim Frisbeeklubb.

Resultater finner du her.