Arendal Open – Ny seier for Sigrid

Månedsskiftet mai/juni var det klart for andre runden av årets Norgescup, der Arendal var arena. Tre deltakere reiste ned fra Trondheim Frisbeeklubb, og som i Bergen, kom Sigrid Vikan Sandum hjem med en førsteplass i lomma. Etter tre 18-hulls runder og en finalerunde med 9 hull, var det hele 24 kast som skilte Sigrid fra Hanna Hugosson på andreplassen. På herresiden ble det 30. plass på Hans-Christian Ristad, mens Ingar Ballo Sandum endte på 33. plass.

Det var strålende vær i Arendal denne helgen, og selv om det tidvis blåste litt, var det ikke mer enn at de fleste spillerne knapt merket noe til det. Veldig mange av hullene befinner seg også så godt inn i skogen at vinden ikke kommer til. Banen består av 28 hull, der 27 av disse ble brukt i denne NC-runden. Løypen ble delt opp i 3 stykk 9-hulls sløyfer, der deltakerne i Open Herre og Open Dame gikk 2 sløyfer per runde, mens de resterende gruppene gikk dobbelrunde på en av sløyfene hver gang.

Arendal er kjent for å ha en del veldig utfordrende hull, og også det som er kåret til Norges Vakreste Hull. Under er et videoklipp fra dette hullet, sett fra broen i enden av kanalen (som kommer fra et fersktvann), under finalerunden. Det var mange disker som gikk i kanalen her i løpet av turneringen, men den er ikke dypere enn at man lett får fisket den opp igjen.

Hull 1 er en av de to utfordrende øy-hullene på banen. Her ser dere drivene til Espen og Vegard, når de måtte ut i omspill for å avgjøre vinneren av årets andre NC-runde. Begge satte disse to puttene, mens på neste forsøk bommet Vegard putten og Espen vant dermed Open ved å sette en putt fra ca 2 meter. Som dere ser, er hullet veldig smalt, og mange velger å legge seg opp tidlig på hullet, for så å kaste seg frem til kurven.

For fullstendige resultater, se her:

http://resultater.disksportnorge.no/tournaments/5383945e8f3105425300058f

Turen hjem:

For de tre utøverne fra Trondheim Frisbeeklubb ble det forøvrig en liten strek i regningen på vei hjem. Gjengen hadde lånt en leiebil på Torp, og skulle tilbake dit for å rekke 19:20-flyet hjem til Trondheim. Det de ikke hadde regnet med, var den enorme køen som var på E18 opp dit. Det gikk faktisk så tregt med køen, at de flere ganger sto helt stille i 2-3 minutter, på E18. Da køen endelig løsnet litt, kom de akkurat tidsnok frem til flyplassen, til å se flyet ta av. Heldigvis hadde Ewa Bergquist fått sporet opp en leiebil som sto på Torp, og skulle til Trondheim. Dermed ble det kjøring hele veien hjem, og gruppen ankom Trondheim i 5-tiden mandag morgen.