Brainy Disc 2015

TFK spilte i Brainy disc, som er den tredje av fire turneringer i den norske ultimateserien, og før turneringa ledet TFK serien med lik poengsum som Pancake, og Bergen 3 poeng bak. Det var derfor alt å spille for.

Det var 10 lag påmeldt, som betyr to grupper på 5. De to beste lagene i gruppa går deretter videre til semifinale. TFK er i gruppe med bl.a. Ekeberg og OSI (seedet nr 4 og 5, bak trioen i tet), og vinner gruppa uten alt for store problemer. I den andre gruppa slår Bergen Pancake i gruppefinalen, som betyr at semifinalen står mellom Pancake og TFK. Semien blir en tøff kamp, med høyt press og mye godt forsvarspill, som pancake starter sterkt, og skaffer seg en to måls ledelse, men TFK klarer til slutt å hente det inn igjen, og vinner kampen 8-6. I den andre semifinalen slår Bergen Ekeberg 8-2.

Med pancake forvist til tredjeplass har TFK mulighet til å nesten avgjøre serien: Ved å slå Bergen vil TFK lede serien med 3 poeng, som betyr at tredjeplass i siste turnering er godt nok til serieseier. Finalen startet tungt for TFK, med mange feil og tapte disker, og Bergen gikk opp til en 4-5 måls ledelse før TFK tok en timeout og prøvde å få orden på spillet. I siste halvdel av spillet klarte TFK å hente inn på ledelsen, og det sto til slutt 13-14 til Bergen, i kampen som spilles til 15 poeng. Da klarte desværre ikke TFK å demme opp lenger, og Bergen scoret det siste poenget, og vant kampen 13-15.

Totalt i serien ligger nå TFK i tet med 16 poeng, mens Pancake og Bergen er hakk i hel med 15. Siden differansen mellom første og andre plass er 2 poeng betyr det at alt er åpent, og det hele skal avgjøres i Fire and Ice, i Hønefoss den 21 Mars!

Highlights fra turneringen: