Damesamling med deltakelse fra TFK

Helgen 19.-21. november inviterte NAIF til damesamling på Hamar og fra Trondheim Frisbeeklubb deltok Marlene Lie-Haugen. Det var en fullpakket helg for deltakerne med alt fra teoretisk undervisning, via teknikktrening både inne og ute, til en pargolfturnering i Ankerskogen. 

Fredagen startet med en intro og inneholdt blant annet en Q&A med Eveliina Salonen og en intro til mental trening med Runar Furre.

Lørdag startet med mentalitet på agendaen inkludert en workshop, før man tok turen til Stangehallen for teknikktrening med blant annet Evaliina. På kvelden var det tid for sosiale aktiviteter med bl.a. bowling.

Søndag var det en pargolfturnering som sto i fokus og dette startet med en strategisk gjennomgang av løypa.

Vi tok en prat med Marlene etter helgen for å høre hvordan hun opplevde damesamlingen, samt et par andre ting.

Hva motiverte deg til å dra, og hvilke forventninger hadde du?

Da damemiljøet inne discgolf ikke er av det største var en faktor som motiverte meg til å dra det å kunne møte mange andre damer som har blitt like hekta på sporten som meg, og å danne nettverk med dem.

Jeg forventet at det skulle være veldig sosialt, noe som det viste seg å være. I tillegg så jeg for meg å få rikelig med tips til å forbedre/lære teknikk, noe som også ble levert.

Hva føler du at du fikk mest utbytte av?

Fra start var jeg veldig innstilt av å ha fokus på teknikken, i både driving og i putting, samt å lære meg skrittene. Under trening på driving teknikk fikk jeg pratet en del med Eveliina Salonen som kom med mange gode tips, noe jeg i ettertid har hatt enormt utbytte av. I tillegg har trening på putt teknikk i noen timer gjort at jeg er mye mer selvsikker når det kommer til putting.

Ble du kjent med andre utøvere der nede?

Det var rundt 40 damer med på samlingen, så ja jeg ble kjent med mange andre utøvere i forskjellige aldre, fra ulike deler av landet og med ulik erfaringsbakgrunn.

Var det noe som overrasket deg med turen?

Jeg ble faktisk litt overrasket over at det var så mange damer med, fordi når jeg er ute og spiller så møter jeg svært få. Så det var en hyggelig overraskelse.

Hva tenker du om damemiljøet i Midt-Norge?

I forhold til der jeg kommer fra er det en del større damemiljø her i Midt-Norge, noe som er kjempegøy, men det kan jo alltid bli større da.

Hva tror du skal til for at flere damer velger å utøve idretten vår?

Jeg tror hvis det hadde vært litt mer tilbud om å lære seg grunnleggende teknikker, regler m.m, samt ha et godt damemiljø så ville kanskje flere damer tatt sjansen. Muligens også hull som tilrettelegges litt mer for damer, bl.a. lengde på hullene.

Hva vil du si til andre som vurderer å dra på lignende event f.eks. neste år?

Ikke noe å lure på, bare å melde seg på! Det kan være litt skummelt å dra på noe slikt alene, men se om det fins noen i nærområde som også skal. Man blir uansett kjent med så mange hyggelige mennesker, og lærer utrolig mye. Det er absolutt verdt det!

Ville du dratt igjen?

Jeg ville absolutt dratt igjen!