Disksportens Dag 2014

Opp mot 150 mennesker besøkte Disksportens Dag på Øya denne søndagen. Unge og gamle og alt imellom fikk prøve både Diskgolf, Ultimate, DDC og Lengdekast. Godt vær bidro til et vellykket arrangement der mange fikk prøvd nye idretter og spist litt pølse samtidig.

Dagen startet 0900 og den første til å møte opp og prøve var en italiener som har bodde i Trondheim i 4 år. Han hadde fått en epost fra en kollega som reklamerte for arrangementet, og etter å ha prøvd diskgolfspill på datamaskinen, var han nysgjerrig nok til å møte opp, kjøpe seg en disk, og ta seg en runde rundt banen på Øya. Etterpå ble han også med og prøvde DDC sammen med en del andre.

Utover dagen kom det stadige nye innom og prøvde ut noen av disksportene, og TV-Adressa tok turen innom for å se hva dette egentlig var for noe. De fikk en intro til diskgolf, en titt på ultimate, og fikk snakket med Sigrid Vikan Sandum om hennes kommende lengderekordforsøk. Vi venter spent på klippet i skrivende stund.

Dagen ble avsluttet på Øya Stadion, der alle ble gitt mulighet til å prøve på lengdekast. Det ble flittig målt med laser, og instruksjoner for å øke lengden ble gitt underveis. Flere opplevde at instruksjonene fungerte, kanskje ingen mer så enn Stig Sannem som kastet rundt 60 meter på sine to første kast, og så dro til med 94 meter etter noen små instruksjoner.

Alt dette ledet opp mot et par rekordforsøk. Sigrid Vikan Sandum skulle prøve seg på lengderekorden for damer, mens Nina Almås Svee skulle prøve seg på rekorden for U14. Sistnevnte rekord er man fortsatt usikker på om eksisterte før dette. Nina kastet 58,5 meter på det lengste, så det gjenstår å se om dette blir stående som en gyldig rekord. Sigrid greide ikke å bli den første norske kvinne til å bryte 100-metersgrensen, med 93 meter på sitt lengste forsøk. Nytt forsøk blir nok gjort igjen neste år (om ikke før).

Kanskje det mest gledelige denne dagen, var å se at disksport virkelig er idrett for alle. Aldersforskjellen på yngste og eldste utøver var nok over 60 år. Bildet til denne artikkelen viser bestemor som heies frem av sine barnebarn mens hun prøver et kast på hull 4. Øya Diskgolfpark er bygd nettopp fordi vi ønsker at sporten vår skal være lett tilgjengelig. Med en sentral beliggenhet og god skilting håper vi at både unge og voksne vil finne veien til denne idretten, uansett om det er for å konkurrere, eller bare en hobby som gjør at de kommer seg ut og rører på seg. Vi gleder oss allerede til å invitere enda flere til Disksportens Dag 2015.

Resultater lengdekast:

Kvinner:
Sigrid Vikan Sandum – 93m
Margareth Holte – 90m
Camilla Nordhei – 80m
Ingrid Hauge Aurland – 30m

Jenter U14:
Nina Almås Svee – 58,5m
Eirin Beversmark – 49m
Ida Marie ? – 47m

Herrer:
Ingar Ballo Sandum – 130m
Hans-Christian Ristad – 115m
Oddbjørn Carlsen – 102m
Stig Sannem – 94m
Karl Mathisen – 90,5m
Rune Aurstad – 88,5m
Kenneth Berg – 88,5m
Geir Turtum – 88,5m
Leiv Aspén – 87m
Matz Seidfried – 85,5m
Aleksander Miljus – 66m