Disksportens dag – Referat

Søndag 02.06 var det duket for Disksportens Dag, og Trondheim Frisbeeklubb var klar med et arrangement på Lade. Været var ikke helt med oss, men selv om det var grå skyer hele dagen, var det nesten ingen nedbør. Det ble likevel ikke et helt store oppmøtet naturlig nok. De som møtte opp virket likevel som de hadde det veldig artig.

Det var satt opp en løype tilpasset nybegynnere med 8 hull. I tillegg var det i løpet av dagen både DCC og Ultimate ute på fotballbanen. Spesielt Ultimate var det mange som fikk prøvd for første gang.

Arrangementet var rettet mot de som ikke har prøvd sporten så mye før, samt unge familiemedlemmer hos de som er aktive. Det var derfor satt opp to konkurranser for disse.

Den første var en puttekonkurranse, der man hadde tre avstander. Alle fikk to forsøk, og startet på ganske kort avstand. De som traff, gikk videre, mens de som bommet begge forsøk, måtte sette seg ned og se resten av konkurransen fra publikumsplass. Emil Holte Sandum (snart 4 år) satte standarden ved å sette den første putten, og flere unge deltakere fulgte etter. Men når det sto mellom fire på den lengste avstanden var de yngre deltakerne falt ifra, og det ble Anita Blakstad Nilsen som til slutt vant konkurransen og fikk med seg en fruktkurv levert av Rema 1000.

Etterpå gikk turen ut på fotballbanen der det var klart for lengdekonkurranse. Igjen var de mer erfarne diskgolferne henvist til publikumsplass. En høyst uoffisiell (men relativt nøye) måling, viste at vinnerkastet ble på 58 meter, og den som sendte avgårde disken var 11 år gamle Nina Svee. Hun fikk med seg to klubbdisker som belønning for innsatsen.

Klubben vil takke alle som møtte opp, både de som jobbet for klubben, og alle de som kom, kastet, spiste litt pølse og hadde det gøy. Til den sistnevnte gruppen kan vi minne om denne siden.

Noen bilder fra dagen:

Arrangement - 1 Arrangement - 2 UltimateLengde - 1 Lengde - 2 Lengde - 3 Putting - 1 Putting - 2 Putting - 3 Putting - 4