Flaktveit Open dag 2

Dag 2 av norgescupen på Flaktveit ble også en nydelig dag, dog litt mer vind. Diskgolfere er utrolig trivelige folk!

Ole Andreas lå ett kast bak lederen etter runde 2.

Jeg, Ole Andreas, er først og fremst veldig glad for at jeg reiste nedover til Bergen og Flaktveit denne helgen. Vi ble vartet opp som om vi var toppidrettsutøvere til tider. Det ble lagt godt merke til at de gjorde mye av det lille ekstra for å gjøre denne turneringen så bra som den ble.
Blant annet hadde de gjort en god jobb med å skaffe sponsorer, som gjorde spillerpakkene, CTP- og ikke minst ACE-premien veldig bra. De hadde også veldig mange fra klubben som var spottere, tilskuere eller gjorde andre arbeidsoppgaver. Og ikke minst en veldig flink (ikke-spillende) TD som var veldig kjapp med bl.a. å sette opp grupper og å komme med PDGA-rating.
Alt dette gjorde at det ikke var så viktig om man var misfornøyd med egen prestasjon. Jeg synes selv at første- og andrerunden gikk veldig bra. Tredjerunden ble litt dårligere mye grunnet at jeg tenkte mye på score, da jeg gikk med mine konkurrenter. I finalen måtte jeg ta igjen 11 kast på 9 hull, så derfor gikk jeg for alt. Jeg klarte bare å ta inn 2 kast. Men det var gøy å spille en runde hvor det egentlig hadde lite betydning at jeg traff et tre eller gikk OB. Noe som førte til at jeg f.eks. hadde en jump-putt til eagle på hull syv. Alt i alt er jeg fornøyd med både min egen innsats og 2.plassen. Flaktveitbanen er absolutt en bane med veldig bra potensiale til å bli en av de beste banene i Norge.

Jeg, Ina, lå ett kast bak 4. plass og cut’en til finalerunden før 3. runde.
Jeg var utrolig gira på å ta inn det ene kastet og å få til en bra 3. runde da jeg ikke var helt fornøyd med de første to. Starten av runden var helt grei, men litt for mange bogeyer. Traff på mange av drivene, men ble litt for feig og nervøs på puttene igjen. Det mentale i sporten er utrolig viktig, blir nok litt for defensiv til tider når jeg går runder utenfor Dragvoll. Fulgte litt med på score igjennom runden og etter 15 spilte hull var ståa +12. Det var nok til å nå cut’en. Planen ble å spille safe de siste 3 hullene for å komme inn på +13/14. Etter en bom på diskvalg i motvind på mitt 16. hull, var det bare å håpe at samme hull ga jentene i tet litt problemer. Men så kom det en åtter på neste hull (par3) og sjansen for å få lærdom i en finalerunde var borte. Jeg hadde absolutt ikke sett for meg å få gå en finale på forhånd, men siden det var så nære ble det veldig surt.
Det ene jeg tar med meg fra norgescupene, og spesielt denne, er: selv om det ofte er smart å spille safe er ikke det nødvendigvis det beste for alle alltid. For min del blir jeg alt for defensiv og det går enda mer utover teknikken. Jeg spiller best når jeg er fremoverlent og lærer ofte mer. Nå har jeg spilt to turneringer med en plan før start om å spille safe. Kanskje jeg bare skal kline til på neste og være litt tøffere.
Selv med en kjedelig avslutning på turneringen for min del må jeg si dette er den beste og artigste turneringen jeg har vært med på (på mine 4mnd med spilling ?).

I finalerunden var jeg heldig og fikk bære sekken til unge mr. Hakstad! Han gikk bogeyfritt og satte flere krevende putter! Spilte seg opp fra 12. til 4. plass, bra jobba! Utrolig morsomt å se på slike toppspillere.

Banen var kjempe artig og med planene om utvidelse tror jeg den kan bli enda bedre. Den er krevende selv uten en haug av lange hull. Liker spesielt godt baner som har krevende linjer med “naturlig OB”. Du kan havne på et dårlig sted, men komme deg ut av knipa med litt fantasi.
Det var mange som hjalp til rundt turneringen hele helgen, bra med tilskuere og også hemmelig konkurranse. Jeg var heldig og vant ctb – closest to bin! Vet ikke helt hvor denne søppelbøtta sto, men det var ett artig påfunn!