Kristiansund Open – Alene på toppen

I helgen gikk den tredje runden av Norgescupen i Kristiansund. Den ferske banen vist seg å være en langt vanskeligere arena for spillerne enn mange kanskje hadde trodd når de kom dit og så den. Vinden bidro til å gjøre det ekstra spennende, spesielt siden den virket å komme fra alle slags retninger underveis i kastet.

Når ikke Sigrid Vikan Sandum tok turen for å forsøke å vinne på damesiden, måtte en langt yngre dame stille opp og sikre trøndersk dameseier. Nina Almås Svee deltok i klassen yngre junior, og var eneste kvinnelige deltaker. Dermed var førsteplassen uansett sikret, men Nina viste stor forbedring utover turneringen. Hele 30 kast ble skrellet bort på den 3. runden, sammenlignet med den første.

Også på herresiden deltok det en junior fra Trondheim. Sondre Dragset var blant de fire juniorene som stilte. Han møtte sterke motstandere og nådde aldri helt opp til de tre andre. I finalerunden gikk han likevel nest best av de fire, bedre enn vinneren Øyvind Jarnes. Turneringen virket likevel å gi motivasjon til videre spill, så kanskje vil hjemmebanefordel i august sikre Sondre jevnere runder og et bedre resultat?

Klubben stilte med to deltakere i Open-klassen, der Ingar Ballo Sandum var den som plasserte seg lengst oppe blant de 54 som deltok i klassen. Ingar gikk akkurat glipp av semifinale, med en 21. plass og kun 20 plasser tilgjengelig. Hans-Christian Ristad lå på 26. plass etter to runder, men med en dårlig avslutningsrunde falt han utenfor de 30 som får NC-poeng, ned til 32. plass. Openklassen ble vunnet av Espen Møkkelgjerd, som dermed tok sin andre seier på rad. Ståle Hakstad så lenge ut til å dra fordel av hjemmebane, og ledet inn i finalene, men Espen leverte en veldig god avslutning og da endte Ståle 1 kast bak når alle hullene var unnagjort.

I masterklassen deltok Geir Olav Svee. Geir Olav gikk desidert jevnest av de som deltok, med kun to kast forskjell på beste og dårligste runde. Dette holdt til en delt 10. plass.

Turneringen totalt sett var spillerne i stor grad fornøyd med, selv om man opplevde noen småting som man gjerne gjør når noen arrangerer for første gang. Plassen var veldig godt egnet for turnering, med kanskje 50m å gå fra rommet til banen. Totalt sett må det kunne kalles et vellykket arrangement.

Resultater:

http://www.pdga.com/tour/event/17693