Stovner Open – Fem deltok fra klubben

Langhelgen 23.-25. mai ble Stovner Open, den andre av NC-rundene, arrangert i Oslo. Fra klubben deltok fem utøvere. Sigrid Vikan Sandum deltok i dameklassen, mens Ingar Ballo Sandum, Morten Løvbugt, Leiv Aspén og Hans-Christian Ristad deltok i openklassen.

Det var en tøff bane som møtte utøverne, der OB-linjene var trukket tett, og OB-øyen på hull 15 var krympet ned fra sist det ble arrangert NC-runde på banen. I tillegg var utkastfeltet flyttet slik at hullet var over 200 meter langt. Det at det blåste gjennom hele turneringen ga litt ekstra utfordrende forhold. Litt regn måtte man også holde ut, men heldigvis bare på en av de tre innledende rundene.

Turneringsformatet var to runder på lørdag, én runde på søndag, og finalerunde på mandag. Alle rundene med 18 hull. Før søndagens finalerunder var det cut, der Open-klassen ble redusert fra 100 til 48 deltakere, mens dameklassen ble kuttet ned til 8 deltakere.

I dameklassen ble det en tøff start for Sigrid. Med 77 kast på første runde, lå hun på 6. plass 6 kast bak ledende Lydie Hellgren og Camilla Nordhei. En bedre andrerunde (71), i vanskeligere forhold, var nok til å løfte Sigrid opp til 4. plass, men Lydie Hellgren dro ett kast ifra med en 70-runde. På dag 2 ble det nok en forbedring med 68 kast, men igjen var Lydie Hellgren hakket vassere, og på vei inn i finalen var distansen opp til lederen hele 11 kast. Begge utøverne gikk finalerunden på 72 kast, og dermed måtte Sigrid se seg slått av Lydie. Andreplassen var likevel et godt steg opp fra å ha ligget på 6. plass etter første runde.

I openklassen var det ikke overraskende Ingar Ballo Sandum som gikk best. Signalene var der allerede etter torsdagsgolfen på samme bane to dager før. Der dro Ingar like godt til med seier, og stakk av med potten på 1500,-. Første runde på lørdag gikk Ingar inn på par (57), og lå på en delt 8. plass. Også i andre runde ble det par (57), og dermed var han opp på 6. plass. Dessverre gikk det litt tøffere på søndag med en runde på 69 kast, og kontakten med toppen var borte. Det ga likevel spill på mandag, og igjen spilte Ingar en god runde med 1 under par (56), og jobbet seg opp til en grei 12. plass.

Av de tre andre utøverne var det kun Hans-Christian Ristad som kom seg langt nok opp på listen til å få spille på mandag. Etter å ha jobbet seg opp fra 62. plass etter første runde, til 42. plass etter tre runder, ble det likevel en liten nedtur på finaledagen og han endte på 45. plass. Morten Løvbugt fikk en tøff tredjerunde som gjorde at han endte på en delt 70. plass, mens Leiv Aspén var nødt til å bryte etter lørdagens to runder og blir dermed stående med DNF.

For resultater og annet, se disse lenkene:
Turneringsresultater hos PDGAOslo Opens hjemmesider