Sigrid forsvarte Norgesmestertittelen

Med NM på hjemmebane var det ingen tvil om at Sigrid Sandum var godt motivert til å forsvare NM-tittelen sin. Allerede i første runde viste Sigrid at hun mente alvor, da hun gikk en 65-runde (+6) og sikret seg 3 kasts forsprang på Lydie Hellgren. Kanskje var Sigrid litt for fornøyd med første runde, for andre runde ble 5 kast dårligere, og Lydie hadde tatt igjen forspranget. Tredje runde var fokus tilbake, og med en 64-runde (+5) tok Sigrid en ledelse på hele 6 kast foran de siste 18 hullene. Dermed kunne hun trygge inn til en enkel seier i siste runde, 5 kast foran Lydie Hellgren. Gullmedaljen ble delt ut av ordfører Rita Ottervik, inne på Kristiansten festning.

En annen litt yngre dame som kastet seg rundt festningen denne helgen var Nina Almås Svee. Som eneste deltaker i yngre junior damer, ble hun flyttet opp i dameklassen. Men under premieutdelingen var det på plass med en liten ekstrapremie til Nina for innsatsen. Klubben håper det dukker opp flere i denne aldersgruppen til neste NM, slik at Nina kan få prøve seg mot jevngamle damer.

På herresiden var det kun i Openklassen at klubben var representert. Best av disse ble Morten Løvbugt, som endte på en delt 19. plass etter en meget sterk finalerunde på 57 kast (-2). Ingar Ballo Sandum endte til slutt på 26. plass, mens Einar Melgård endte på 31. plass, etter at alle tre gikk sammen i finalerunden. De andre som fullførte for klubben var Leiv Aspén (45. plass), Kenneth Brattetaule (51. plass), Magnus Wanvik (57. plass), Stig Rune Øyra (59. plass), Runar Skippervik (61. plass), Mats Hetling (67. plass), Sigurd Holte (72. plass), Anders Asbjørnslett (76. plass), Aleksander Miljus (79. plass), Tom Skarsvåg (83. plass) og Morten Sliper (87. plass). Hans-Christian Ristad måtte gi seg etter første runde, mens John-Are Freland ga seg etter andre runde, begge på grunn av skade.

Mesterskapet var det første NM i Trondheim, og det ble satt opp en midlertidig bane på Kristiansten festning, som fikk mye skryt fra spillerne. Det ble et veldig bra arrangement, der ordfører Rita Ottervik tok en pause i valgkampen for å dele ut premier, og værgudene stort sett ga spillbare forhold, kun avbrutt av et par korte sekvenser med regn.

TV-Adressa var også innom og laget en reportasje, samt at Adresseavisen skrev om turneringen i etterkant.

Resultater fra NM