TFK norgesmestre i ultimate

Årets NM i ultimate i Lørenskoghallen var rekordstort, med ti lag fra ni klubber, deriblant TFK. Etter en grei start mot NHHI (12–6) og en knepen seier mot OSI 1 (9–8) preget av mange feil, var det tid for den antatte gruppefinalen mot Ekeberg. Ekeberg gikk ut i soneforsvar, men klarte aldri å presse TFK-angrepet nok til å få et overtak. Med strålende forsvarsspill, ingen drops og mer fokus på trygt give-and-go-spill ble det etter hvert en ganske klar seier (11–6) og dermed trygt avansement. Den siste gruppespillskampen mot det nyopprettede laget fra Kongsvinger ble en ren transportetappe med 13–0 for en nesten tom hall.

I semifinalen ventet veteranene fra Bærum, som denne gangen hadde klart å unngå skadeproblemene som hemmet dem i forrige NM. Med uortodokst forsvar og sterke kasteferdigheter ble de en hard nøtt å knekke, og semifinalen gikk til universe point. Der fikk imidlertid TFK kranglet inn 9–8-poenget, og gikk dermed videre til sin fjerde NM-finale på rad.

I mellomtiden hadde Ekeberg slått ut regjerende tittelforsvarer Pancake i sin semifinale, og det var derfor klart at det for første gang på fem år ville bli et tronskifte. Ekeberg tok en tidlig ledelse med 1–3, men så skrudde TFK til forsvaret og begynte å presse fram angrepsfeil, og fikk samtidig kontroll på sin egen feilprosent. Idet det gikk fra 6–5 til 10–5 og videre til 14–7, var det klart hvilken vei det ville gå, og til slutt kunne TFK heve pokalen for sitt første norgesmesterskap i ultimate noensinne med 15–9-seier!
Kampene kan ses på Ultimate Norway sin Youtube-side.

Med dette er den offisielle ultimatesesongen i Norge over, og TFK kan se tilbake på en strålende sesong med andreplass i serien (på tiebreak bak Pancake) og altså sitt første NM-gull. Men etter hvert som været blir bedre, beveger også treningen seg ut; ikke minst deltar tre TFK-spillere på Norges langslag til ultimate-EM i Györ i Ungarn seinere i sommer, så her er det ingen grunn til å slutte å spille ultimate!