TFK vinner av Ultimateserien

Det lå an til en spennende avslutning av Ultimateserien da Fire & Ice

2015 ble arrangert i Hønefoss lørdag 21. mars. Etter forrige turnering i Bergen, der Trondheim Frisbeeklubb kom på andreplass etter å ha tapt finalen mot Bergen Studentidrett (BSI), ledet vi serien med ett poeng foran Pancake og nettopp BSI. En turneringsseier er verdt syv poeng i serien, mens andrelaget får fem poeng. Skulle vi få ta med oss hjem vandrepokalen, måtte vi høyst sannsynlig vinne turneringen.

 

Det var litt småskader i laget, og vi hadde ikke fått spilt sammen noe særlig som lag siden forrige turnering. Men humøret var på topp og i løpet av lørdagsmorgenen ble et nytt kamprop komponert, sterkt inspirert av Dag Ingebrigtsens ”Rosenborg e’ laget mitt”.

 

Vi regnet på forhånd med BSI og Pancake som våre største konkurrenter til seieren, men vi kan aldri helt være sikre på hva slags lag de ulike klubbene stiller. Det gikk rykter om at Høgskolen i Telemark

(HiT) hadde fått med seg noen nye, sterke spillere. Men verken BSI, Pancake eller HiT var i vår pulje. Slik kan seedingen slå ut av og til. Vi begynte å tenke at kanskje vi var kommet ganske heldig ut i puljefordelingen.

 

Første kamp var mot Non Club-laget. Ved nesten hver turnering settes det sammen et lag av spillere som har meldt seg på turneringen enkeltvis. Det er ikke alltid så lett å vite nivået på disse lagene.

Noen ganger kan de bestå av ganske gode spillere, men de mangler samspillet, og pleier sjeldent å komme langt opp på resultatlistene.

Det er alltid ekstra spennende første kamp. Vi trenger som regel litt tid selv til å få til samspillet og vi har mange ganger startet turneringen ganske dårlig for å spille oss bedre utover dagen. Det gikk ikke veldig bra i starten. Vi havnet litt bakpå, men vi beholdt roen og vant til slutt ganske komfortabelt 13–8, uten at vi var spesielt fornøyd med verken resultatet eller egen innsats.

 

Neste kamp var mot Ekeberg Sendeplateklubb (ESK). Også den vant vi komfortabelt 10–5. Siste kamp i de puljespillet var mot Oslo Studentidrett (OSI). Den vant vi 11–7, uten at selvtilliten struttet av den grunn. Vi følte rett og slett at vi ikke hadde fått testet oss skikkelig i de innledende kampene, og vi var veldig spente på hvordan det kom til å gå mot den antatt sterkere motstanden i semifinalene.

 

Kampene i den andre puljen hadde vært veldig jevne. BSI vant over Pancake og HiT med kun ett poeng. Noe overraskende vant HiT over Pancake og ble dermed vår motstander i semifinalen. Også denne kampen vant vi relativt enkelt, 11–5. Vi var egentlig litt overrasket over at det gikk så bra. Men vi spilte godt. Vi gjorde få feil og mistet disken lite. Da vinner man kamper.

 

BSI fulget oss i de første poengene i finalen, og det stod likt omtrent til 5–5. Etter tapet i finalen mot Bergen, hvor BSI rett og slett hadde spilt oss med å gang på gang spille såkalt isolation, hadde vi pratet en del om det taktiske. Vi hadde funnet en løsning som fungerte veldig bra. I tillegg gjorde vi få feil, slik det hadde vært hele dagen. Etter at stillingen nådde 5–5 var det bare vi som skåret poeng. Vi vant til slutt finalen 15–5. Trondheim Frisbeeklubb tok med det seriegullet i sin første sesong. Det er vi selvsagt veldig stolte over. Pokalen står hos Eivind Karlsen og kan beskues etter avtale med ham.

Video: