Trilogy Challenge på Dragvoll

Trilogy Challenge ble for første gang arrangert på trøndersk jord lørdag 17. juni. Turneringen gikk over 2 runder med 3 klasser (Open, Master og Dame), med en superfinale der vinnerene fra hver klasse gjorde opp seg imellom om den prestisjetunge Trilogy Challenge Champion-disken. I Trilogy Challenge er det kun lov til å bruke diskene man får med i spillerpakken, og disse diskene har ikke kommet ut på markedet ennå.

Det stilte spillere fra Stjørdal Frisbeeklubb, Surnadal Frisbeeklubb, Skippervik Frisbeeklubb og Trondheim Frisbeeklubb totalt 33 glade plastkastere. 4 av disse ble satt opp i en feature card der et film-team var med for å dokumentere denne historiske hendelsen. Video kommer etter hvert, følg med!

Dragvoll viste seg fra sin gode side denne lørdagen. Det var bløtt ettersom regnet hadde pøst ned hele natten, men det var oppholds og kun en flau vind under hele turneringen. Banen ble satt til normalt oppsett, bortsett fra hull 11, der utkastet ble flyttet til dropzone for anledningen, og hullet omgjort til par 3.

RUNDE 1

I Open var det er tett løp etter første runde. Christian Furberg (TFK) og Ingar Ballo (TFK) gikk begge runder på 52 (-3) kast. Bak de lå Leiv Aspén (TFK) og Espen Bratberg (TFK) henholdsvis 2 og 3 kast bak, og bak de igjen var det flere som lurte med kun ett kast mellom hver.

I Dame hadde Ewa Bergquist Svensson (Stjørdal Frisbeeklubb) skaffet seg en 9 kast ledelse over Nina Almås Svee (TFK), med runde på 68 (+13) kast. Else-Katrin Jensen (Stjørdal Frisbeeklubb) lå 4 kast bak Nina.

I Master var det kamp om tittelen etter første runde. Jan Sindre Nordby (TFK) hadde kastet like mange ganger som Runde Jensen (Stjørdal Frisbeeklubb), 63 (+8) kast. Bak de fulgte Terje Gustavson 5 kast bak.

RUNDE 2

Etter andre runde kunne Ingar Ballo kåres som vinner i Open. Han gikk en knallsterk runde på 51 (-4) kast, totalt 103 (-7) kast i tureringen. Leiv Aspén fulgte opp sin gode førsterunde med ett kast bedre i andre, 53 (-2), og endte opp på andreplass i Open, total 107 (-3). Christian Furberg forsvarte pallplassen og endte opp på tredjeplass etter en andre runde på 59 (+4) kast, totalt 111 (+1) kast.

I andre runde forsvarte Ewa Bergquist Svensson sin formidable ledelse med en jevngod runde på 68 (+13) kast. Hun tok dermed seieren i Dame-klassen med total 136 (+26) kast. Nina Almås Svee forsvarte sin andreplass med en runde på 80 (+25) kast, og endte på totalt 157 (+47) kast. Else-Katrin Jensen forsvarte også sin tredjeplass. Hun kastet 85 (+30) kast på sin andre runde, og total 166 (+56) på hele turneringen.

I andre runde ble det også nærvepirrende i Master, både Jan Sindre Nordby og Rune Jensen kastet 64 kast (+9), det måtte altså omspill til for å avgjøre vinneren. Terje Gustavson klarte ikke å ta igjen forspranget og endte din andre runde på 66 (+11) kast, totalt for turneringen 134 (+24) kast.
I omspillet spilte de hull 18, 1 og 2, og etter 3 spilte hull var det fortsatt likt mellom de to kjempene. Turen gikk da tilbake til hull 18 der Rune Jensen avgjorde det hele og tok seieren i Master-klassen.

Finale

I finalen stilte Ingar Ballo (vinner i Open), Ewa Bergquist Svensson (vinner i Dame) og Rune Jensen (vinner i Master). Den ble gjennomført på de samme hullene som omspillet i Master, hull 18, 1 og 2. Den ble også gjennomført med et slags handicap. Vinner av Open startet på par, vinner av Master startet med -1 og vinner av Dame startet med -3.
Etter 3 spilte hull kunne Ewa Bergquist Svensson kåres som årets Trilogy Challenge Champion i Trondheim. Gratulerer!

Se fullstending resultatliste her

Trondheim Frisbeeklubb ønsker å takke Aleksander Ødegård Miljus med hjelpere for et fantastisk arrangement, og Team Trilogy for muligheten til å arrangere det. Håper dette kan bli en tradisjon i Trondheim i årene framover!