Trondheimsgutta med sølv i Pargolf-NMs amatørklasse

Trondheim Frisbeeklubbs Hans-Christian Ristad tok med seg utreist Trondheimsgutt og for tiden Bærumspiller Morten Løvbugt, og dro denne helgen til Tønsberg for Pargolf-NM. Der endte det til slutt med sølv, etter å ha ligget helt nede på 9. plass etter første runde. Etter tre runder lå duoen likt med de lokale spillerne Odne Lyngstad og Kjetil Bergene Olsen, men Løvbugt og Ristad dro til med seier i playoff.

Det startet tungt for de to, som lå helt nede på 9. plass etter best-shot-runden. I denne runden kaster begge hvert sitt kast, og så kaster de videre fra det beste av disse to kastene. Mens lederne gikk runden på 59 kast (4 under par) brukte Løvbugt og Ristad hele 68 kast. Etter en times hvile sto Alternate for tur. Her kaster spillerne annenhvert kast hele veien, og med 74 som resultat på runden var det kun et par som kastet bedre i amatørklassen, og Løvbugt/Ristad hadde rykket opp til 6. plass.

I den tredje runden er det tough shot som står for tur. Da kaster begge hvert sitt kast, og de andre som går samtidig får velge hvilket punkt de må kaste videre fra. Dermed blir altså det dårligste kastet valgt hele veien, og det er gjerne her det hele avgjøres. Løvbugt og Ristad hevet seg enda et hakk, og gikk den beste runden av alle gruppene i klassen, og rykket altså opp til andreplassen, delt emd Lyngstad og Olsen. Dermed var det klart for playoff om andreplassen.

I playoffen ble det spilt sudden death fra hull 1, og frem til et av parene gikk et hull på færre kast enn det andre. Allerede på hull 1 så det ut til at Løvbugt og Ristad hadde seieren i boks, når Lyngstad og Olsen måtte putte fra bak noen høye busker. Men når en turbo-putt ble satt herfra, ble det likt på første hull, og også på andre hull gikk de to lagene likt. Det var først på det tredje hullet, at Ristad fikk æren av å putte inn seieren med par på hullet, etter at Lyngstad og Olsen hadde bommet på sine putt-forsøk. Dermed ble det sølvmedaljer på Løvbugt og Ristad.